Thursday, June 26, 2008

Wednesday, June 25, 2008

sambungan episode kedua!

oklah..
we all..i n wong...acctually my plan..nak gie BKK.nak naik Air Asia..but Wong xnak..x adventure..so..naik lah kami TRAIN KTM!
never k..but this is me..i love it ..
so..saya pun memulakan perjalanan dari Stesen Sentral..
thanks to Zaff..nak tau..nasib saya n9i asyik last minute jerk'...
tiket dapat last minute...



then kami meneruskan perjalanan ke Penang..
penat jugak lah..lapar apatah lagi...
then bermalam dalam train..
ala-ala nak naik first class..abes...xbanyak beza nya...
kalau ada pun ..wong x nak bagi..


siapa wong..my best bro...
dia lah PRESS kami sewaktu mengelilingi Asia dulu...
amik gambar jerk..bagi saya..dialah segalanya..hahha..sbb xder dia..xder gambar...
saya...POSE SANA SINI!!


amboi..budak kecik ni..baru kenal k alam train..
kecik2 dah bercintan!!
mmg penat giler..tp seronok....


dan mereka pun berkenalan!!


breakfast...beberapa jam sebelum sampai BKK!


hahah...jangan main2..naik train dapat layanan vip k!


cepatlah wong..im fucking tired...


hat yai - bangkok!


hahahha..finally....


shit..this is not backpacking k!

KUL - PEN - BKK - CNX! ( episode 1)

wah..berjalan..
selamat sampai di Pulau Pinang!!


wah!


snap lagi wong!


welcome to Butterworth!


perjalanan di malam hari!


keadaan di dalam train!!


wah..this is not backpacking guys!


goodnite!!

hari yang ceria bertambah ceria!!!

video

Sunday, June 22, 2008

bz bz bz bz bz!

sorry..xsempat nak update.
jangan risau..cerita setearusnya..
1. gaduh with my dad by SMS?!?!?!?!
2. GF balik dari PERTH!!!
3. BERANGAN dalam OFFICE?!?!

hahah..nantikan cerita-cerita POYO ni erK..

P.S : mak,az tau mak bukak blogspot ni..hahah..terima kasih la banyak2 erk..mira told me already..and az amik laptop mak tadi n tgk history!!xpayah erk!

Tuesday, June 17, 2008

berita GEMPAR!

alhamdulillah..
hari ni acctually i br shj meRENEW kan my contract with GENTING CITY OF ENTERTAINMENT
so..i akan abes contract this SEPTEMBER..
study..yeah..i terpaksa extend.berkorban sikit ..coz after abes contract i akan berhijrah ke
AUSTRALIA..PERTH.....
sampai end of year jerk..

HARAP MAKLUM !!

BERMULALAH PELAYARANKU!!

yeah..after 2-3 hari kapal yang kami naiki tidak bergerak..maka..bergeraklah akhirnya!!
di bawah ini kami sedang menantikan bermulanya upacara
SELAMAT JALAN JEPUN
dan bermulalah
SSEAYP 34!


VIJAY my FUNNY FREN...( now dah kerja ngan bapak dia..yer lah..anak peguam...tentulah nk jadi PEGUAM kan )..tgh mengacau BOOM dan juga LYNDAZZ yang kepenatan!!
mmg penat acctually kami ni..banyak aktiviti.so..time-time mcm ni lah mengQADA' kan tido..
hehehhehe...


its me in the LINE..semua kontingen di masukkan kepada 2 barisan setiap negara...
bagi MALAYSIA..lelaki di sebelah kanan manakala THAILAND..perempuan di sebalah kanan..
PROTOKOL INI TELAH DITETAPKAN OLEH SETIAP NEGARA!


MENTERI KABINET JEPUN...memberikan ucapan SELAMAT TINGGAL!


BON VOYAGE U ALL!


with my sister in law kata CHRIS...hahahah..my best fren!!
dia FRIENDLY N SERONOK..banyak tunjuk ajar diberikan sepanjang kami di JEPUN..


wajah SEDIH..
ketika kapal masih belum meninggalkan pelabuhan..
masa tu saya masih sempat call MY MOM....
" mak..azz dah nak gerak ni...seronok k!!"
"elok2 ..ingat dunia..jangan suka..duit tu simpan..jangan nak boros..nanti balik kena kira"
yeah..my mom..bukan nak risau kan I..but risaukan duit n kad-kad wang plastik yang diberikan...
then i call...heheheh
"u...hahahah..i dah nak gerak..jumpa di MALAYSIA k..kalau rajin datang la SINGAPORE"
"....ala...ngadanya dia ni..have fun n be a good boy k".....
heheheh..i ingat lagi..
then my sis SMS...
"hey..ko ni...suka yer..mak ckp jangan boros..belikan aku hadiah k..jaga diri bang"
then i sms my dad..
" i know u angry with me coz join this prog..but thanks coz support me..i love u"..
my dad acctually x bagi i join coz..>mcm-mcm..i have to skip my class walaupun MY UNI galakkan lagi i pergi...


di waktu inilah kami semua yang beragam ISLAM berhimpun di kepala kapal NIPPON MARU.
ya allah...betapa bertuah nya hamba mu ini dapat menikmati segala keindahan dan juga segala kenikmatan yang diberikan oleh mu....(shit.im sad)....waktu ni AZAN berkumandang..
maka terdengarlah tangisan anak-anak ADAM dan juga HAWA ketika ini.
bukan sahaja perempuan malah lelaki juga menangis.
time ni..harapkan AZLI N JOHAN yang berada di sisi I..
( dah start menangis pula bila menulis blog ini)..time ni..kami hanya berserah kepada takdir.perjalanan kami yang akan menempuh segala ombak...hanya tuhan sahaja yang tahu!
betapa lemahnya badanku ini seperti tidak sanggup meninggalkan daratan..


selepas habis membaca doa..kami masih sempat melambai kepada semua di daratan.
time ni..im sad again.my host family yang datang dari FUKUSHIMA naik SHINKANSEN selama 2 jam 1/2 x sempat nak jumpa saya...saya sedih sgt.hanya jeritan..MASAKO SAN...AZZ LOVE U..KEEP IN TOUCH!tapi..suara ini tidak dapat menandingi suara-suara mereka yang lain.
mereka sanggup datang dari jauh untuk mengucapkan selamat tinggal..tetapi..masa yang tidak mengizinkan!!


yeah..that"s my fren.>suasana dalam kapal di NIPPON MARU HALL..
DOLPHIN HALL!


hey..i saw u again sister!bye!!


makanan sebelum kapal meninggalkan JEPUN..
xabes sbb xder selera!!


SELAMAT TINGGAL DARI JABATAN LAUT JEPUN!


dasyat kan sambutan nya....terharu!!


dari pemandangan atas kapal..
kami meninggalkan pelabuhan YOKOHAMA tepat jam
4: 15 PM!


sekian...
bersambung maybe..
sedihnya!

SSEAYP SICK LAGI!!

NOW sebenarnya dah mengantok..pelik la..sebenarnya gambar ini dah mcm terbalik-balik la...
huhuh..
so..gambar di bawah ini...
THONG....TAR...AZFAR..
motif TAR kat tengah kan!!
WE R CABINMATES...


we love each other...
hahaha...
TAR is our big bro..always kemas kan bilik for us...basuh kan baju..acctually xpayah cuci..
masukkan dalam mesin basuh dan biarkan..then keringkan dalam dryer....then dia lah yang mengemaskan beg i...
bile kami berhenti setiap negara..kami akan bermalam.>so..i mcm CHILDISH sikit semua nak bawak turun kapal..dengan bantuan TAR..dia akan help us...ala..dia pun tolong THONG jugak..
si THONG ni pulak..ala-ala...mcm mana erk nak cakap..PENDIAM NAK MAMPOS..first 2 weeks..xnak cakap langsung..YES OR NO..but biler cakap THAI jerk..cepat>...they all boleh communicate dalam bahasa thai coz si THONG ni pandai bahasa THAI..
yang saya ni ..ADO NAK PAHAM kan!!
but THONG ni mmg baik..he knw that i always gaduh with TAR..kerana benda2 bodoh..then dia akan baikkan kami..hahaha..yang paling penting..last skali...THONG menangis waktu i nak blah meninggalkan kapal ni buat selamanya..
HAHHAHA.....
itu nanti..coz itu cerita FAREWELL..
oh k..yang kami selalu gaduh..me n thong coz dia slaloo masuk x ketuk pintu..geram k>...
coz i slaloo dalam bilik menari2..ala..berangan buat konsert sorang diri depan cermin....then ..
ZAZZZ..bukak pintu..xmintak maaf..but cakap..KRAB NA...
hissshhh..


boat 5 ala-ala xder harapan..pandai dia berlakon..
acctually kami telah diberitahu that hari ni ada FIRE DRILL katanya..so..bersedia..THEN....JANGAN PAKAI PAKAIAN YANG CANTIK..
motif...hahahah..
waktu kejadian..saya tgh menonton tv dalam kabin..then bunyi lah alarm yang mcm HARAM..bising....
pastu pekerja kapal ni..BERLAKON HEBAT GILER..semua nya dibuat secara REAL..just kami sahaja yang gelak...


mencari haluan masing-masing..
ALA-ALA TITANIC VERSI JEPUN kan!!


my best neighbour..CHRIS....
he SUPERB nice!!


pose bersama jelitawan BRUNEI..P.E...di kiri sekali..CHRIS..THEN P.E..belakan P.E..
dah lupa but dia dr SIN..kanan sekali..RIEYZ!!
ok lah..
sebelum kami memulakan pelayaran sulung kami ke SINGAPURA..
NIPPON MARU TIDAK BERGERAK..oleh itu..kami jst stay atas kapal selama 2-3 hari..
lain k rasanya..sakit hati...naik kapal yang x bergerak!!


ni HANNI..MY ASSISTANT YOUTH LEADER..she's my besties ever...
she"s always with me ...i love her..wah..ayat ku meleret..
i had my first meal onboard with her!!
ITADAKIMASU!


kapten kapal yang comel..
jika anda perhatikan..di tengah2...orang ketiga dari kiri..tu lah TAR..
hahaha...
Kapten sedang memberikan ucapan nya yang ADO!!banyak gelak ...heheheh...seronok..he's funny!


sesi keselamatan yang di ajar..
semua orang dalam kapal kena tau erk selamatkan diri..
PLEASE.NO BERANGAN IN THIS SESSION...
so..nak tak nak kena lah dengar...


ni jaket keselamatan yang terdapat di dalam kapal..di letakkan di atas sekali.
PLEASE.JANGAN CURI..hahah.


my locker,....heheheh...
small n pax!!!

Monday, June 16, 2008

SSEAYP SICK ATTACK ME!

2-3 hari ni..
ingatan saya kembali kepada SSEAYP...
yup..Program yang paling best dalam hidup ini yang sukar dilupakan!!
bermulanya perjalanan saya mengelilingi seluruh negara ASEAN dari Negara JAPAN...
negara yang terkenal dengan jolokan matahari terbit.
selepas selamat menaiki pesawat MAS...kami telah menghabiskan masa selama beberapa minggu di JAPAN..( i dah lupa berapa minggu)...
then kami mula berangkat menaiki
NIPPON MARU!!


ni NO KABIN SAYA..307
A :MUHAMMAD AZFAR B MOHD ANNUAR dari MALAYSIA
B :CHATURAYUT PROMNIL dari THAILAND
C :PASYAVNOUTH SOUVRNAPATHY dari LAOS


ni lah kabin saya...
pada mulanya katil saya single..then tukar naik atas..
tp hakikatnya..sepanjang pelayaran..saya asyik baring katil single jek....hehhe..
sorry TAR!


berebut katil!!That my besties ever..TAR!


masing-masing punya kunci bilik!!


my first meal onboard!!

i donno la..this few days memori saya terhadap program ini kembali semula...
yeah..tidak dapat saya nafikan bahawa saya dalam minggu ini asyik menangis apabali melihat semua gambar-gambar dan video program SSEAYP ini..
lebih terharu apabila saya menelefon TAR N THONG my roomate..mereka turut sedih dan rindu antara satu sama lain..
walaupun kami tinggal berjauhan..dan juga berlainan agama dan negara tetapi tidak menghalang kami dari terus berhubung!!

sambungan..nantikan!

last story di SINGAPORE!


im very happy this time...
teringat last year di sini..
with dev from indonesia......

check our video!!!


thanks to abg kamal yeah....
singapore ..love u!!


i love this restaurant!!


love this food very very much!!


bestfren forever!
abd + me + sikin + naz =SSEAYP FAMILY!


very very happy!


makan time!!


yeah....guess what!


SINGAPORE FLYERSZ!!


BIG THANKS TO BOTH OF MY KAKAK IN SIN!


sultan road!!!


LOVE HER!she"s hott!!


happy together!!


clark quaey!!!mcm mana tah ejanya!!hehe


i really had fun!!


cikgu kamal explain everything abt SIN!!

video